Komerční streamování hudby v souladu s právními předpisy: Loxone & Soundsuit

Tomáš Ponec
24 června, 2024 in Technologie

Spolupráce společností Loxone a Soundsuit přináší revoluci v oblasti streamování hudby v komerčních prostorách. Díky bezproblémové integraci s audio systémem Loxone umožňuje Soundsuit legální, spolehlivé streamování hudby zaměřené na cílové skupiny. Soukromé služby, jako je Spotify, nejsou určeny pro komerční využití, ale Soundsuit nabízí legální alternativu.

„Za zmínku stojí zejména neuvěřitelná kvalita reproduktorů Quadral v kombinaci s audio systémem Loxone a streamovací službou Soundsuit. Výsledkem je dokonale sladěné řešení.“
Martin Zimmermann

Partner Loxone, thinkinghouse GmbH

Co je třeba zohlednit při streamování v komerčních prostorách?

Většina majitelů podniků si neuvědomuje, že populární hudební služby, jako jsou Spotify a Apple Music, nemají licenci pro komerční použití v obchodech nebo restauracích. Ať už provozujete restauraci, posilovnu, hotel nebo obchod, je velmi pravděpodobné, že vám na pozadí hraje hudba. To již představuje komerční využití hudby, které vyžaduje určité požadavky, jako je registrace u svazu OSA a příslušné licencování přehrávaných skladeb. Služby jako Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal, YouTube a Amazon Music tyto požadavky na licencovanou hudbu pro komerční použití nesplňují.

Jakou licenci potřebuji k přehrávání hudby v komerčním zařízení?

Pokud ve svém podniku pouštíte zákazníkům hudbu, potřebujete k tomu legální licenci. Výše poplatku za licenci závisí na typu a velikosti vašeho podniku. Je důležité vybrat si správnou licenci, abyste měli jistotu, že poplatek, který zaplatíte, je správný. V České republice může takovou licenci vydat jeden z autorských svazů, z nichž největší je OSA.

Co je třeba zohlednit, aby bylo možné legálně streamovat hudbu v komerčních prostorách?

Podle autorského zákona je streamování hudby zpoplatněno, aby umělci dostali odměnu za užití svých děl. Streamovací služby, jako je Spotify, mají licenci pro soukromé použití a neplatí žádné poplatky za licence nutné pro veřejné provozování. To znamená, že tyto služby nelze používat ke komerčním účelům. Jako majitel firmy nebo zaměstnanec nejste oprávněni přehrávat hudbu ze služeb B2C, jako je Spotify, ve své firmě, a to ani v případě, že využíváte placené předplatné.

Spotify pro veřejné nebo komerční použití

Jak si můžete přečíst v podmínkách používání, služba Spotify je určena pouze pro soukromé, nekomerční použití.

Podniky (například bary, restaurace, školy, obchody, kadeřnictví, taneční školy, rozhlasové stanice atd.) proto nesmějí veřejně přehrávat hudbu ze služby Spotify.

Streamování hudby v komerčním prostoru

Legální streamování hudby pomocí Soundsuit a Loxone

Společnost Soundsuit poskytuje licence na hudební služby pro komerční využití ve více než 50 zemích a je hladce integrovatelná do audiosvěta společnosti Loxone. Soundsuit poskytuje nejen legální streamovací službu pro komerční využití, ale i inteligentně kurátorský zvukový obsah speciálně přizpůsobený cílovému publiku.

Vybraný zvukový obsah

Hudba přizpůsobená cílové skupině

Centrální řízení

Spravedlivě a v souladu se zákonem

Hosté v restauraci

Jaký význam má hudba v komerčních prostorách?

Hudba hraje klíčovou roli v komerčních zařízeních, jako jsou restaurace, bary, hotely a obchody. Vytváří příjemnou atmosféru, která výrazně zlepšuje zážitek zákazníků a může prodloužit dobu jejich pobytu v provozovně a zvýšit množství nákupů. Vhodně zvolený zvukový obsah, který je specificky přizpůsoben cílové skupině, přispívá k budování značky a loajality zákazníků. Vysoce kvalitní přehrávání hudby, které zajišťuje audio řešení Loxone, poskytuje špičkový zvuk a zaručuje příjemný zážitek. Výsledkem je profesionální a přátelské prostředí, které pozitivně působí na zákazníky i zaměstnance.

Zvyšování obratu

Prodej v obchodě se může zvýšit až o 9 %, pokud je hudba na pozadí vhodně přizpůsobena cílové skupině.

Rozhodování o nákupu

86 % zákazníků tvrdí, že hudba má jasný vliv na jejich nákupní rozhodnutí.

Motivace zaměstnanců

74 % zaměstnanců je více motivováno, když jim hraje správná hudba.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách