Klienti Bidli Energie naskakují na Chytrý spot. S novým tarifem získají i Loxone

David Nebor
10 června, 2024 in Technologie

8 z 10 Čechů, kteří mají fotovoltaiku (nebo ji plánují), k pořízení motivovalo ušetření peněz na chodu domácnosti. Ukazuje to dotazování společnosti Bidli Energie. Právě tento dodavatel energií nyní reaguje na touhu po úsporách novým tarifem Chytrý spot, který klientům umožní snadno a efektivně řídit energetické toky a stlačit výdaje až o 35 %. Roli inteligentního prvku hraje Loxone a jeho řídicí jednotka Miniserver Compact, kterou bude dodavatel klientům instalovat.

Spojení sil Bidli Energie s Loxone přineslo klientům nejen možnost využívat dynamický spotový ceník, ale i se na něm efektivně pohybovat. Společnost bude chytré zařízení instalovat zájemcům společně s fotovoltaikami. Případně o tarif mohou požádat i stávající majitelé panelů, v takovém případě jen dostanou do svého střídače malou zelenou krabičku Miniserver Compact.

„Pokud chceme z Chytrého spotu vytěžit maximum, musíme na to jít přes management domu a samostatné řízení velkých odběrů jako je bojler, tepelné čerpadlo nebo wallbox. V tom jsme unikátní, protože s jednotlivými zařízeními zacházíme zvlášť. Pracujeme také s předpovědí počasí, cenou spotu, a to celé přizpůsobujeme chování domácnosti,“ vyjmenovává Jan Kakos, obchodní ředitel Bidli Energie.

Nejvýhodnější nákup energií celý den

Základem systému je střídač, ke kterému jsou připojeny solární panely a bateriové úložiště. Na střídač je dále připojeno chytré zařízení – Chytrý spot – které je propojeno s cloudem Bidli Energie. Cloud nepřetržitě propočítává co nejvýhodnější nákup energií, nabíjení baterií a ohřev teplé vody. Střídač pak nakupuje elektřinu ve čtvrthodinách, kdy je spotová cena nejnižší, a zároveň optimalizuje nákup energie tak, aby se předešlo nadměrným přebytkům.

Soustava systému řízení energie se zapojením Chytrého spotu

Chytrý spot se nejprve učí, jakým způsobem domácnost funguje, a následně navrhne nejefektivnější způsoby využití energie během dne. Pokročilé algoritmy se starají o nabíjení baterií nejen z fotovoltaických panelů, ale také z elektrické sítě v době, kdy je cena nejnižší. Energeticky náročné spotřebiče se pak zapnou v době, kdy je elektřina levná nebo dostatek energie poskytuje slunce.

Při správném využití lze dosáhnout úspory až 35 %. „Jedna věc je energii vyrábět a nakupovat ji na spotovém trhu, ale správně a efektivně s ní nakládat je mnohem náročnější. Inteligentní energetický management je v tomhle velký pomocník a jsem rád, že se v Bidli touto cestou vydali s námi. Využitím Loxone vsadili na produkt, který je víceúčelový a v budoucnu umožní chytrou optimalizaci dále rozvíjet například o obchodování s přetoky a podobně,“ zmiňuje Pavel Lískovec, manažer české pobočky Loxone.

Chcete domácnost dále automatizovat?

Jako klient Bidli Energie získáte s tarifem Chytrý spot i řídicí jednotku Miniserver Compact. Ta zvládne inteligentně řídit i další úkoly ve vaší domácnosti, jako je automatické osvětlení a mnohem více. Pro rozšíření systému kontaktujte instalačního Loxone Partnera ve vašem okolí.

Již máte Miniserver a chcete Chytrý spot?

Pokud již jste uživatelem Loxone a máte doma inteligentní ovládání, nemusíte mít další Miniserver v rámci Chytrého spotu. Stačí oslovit Bidli Energie a stávající zařízení napojí na jejich cloud.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A

Konzultace projektu zdarma

Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A

Stát se partnerem

Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách