Smart Home planning

Smart Home planning:

Zo werkt het

Droom je al lang van een eigen slimme woning, maar weet je niet hoe je het beste kan beginnen?

Van de Loxone projectplanning tot de laatste afwerking – onze professionals staan volledig gratis en vrijblijvend voor je klaar. Profiteer van de ervaring van duizenden Loxone installaties wereldwijd en laat je helpen om je slimme project goed te plannen.

Besucher einer Smart Home Erlebnis Tour von Loxone

Wat moet mijn Smart Home kunnen?

Voordat je begint met de planning van je Smart Home, is het onvermijdelijk om je eigen behoeften en wensen vast te stellen. Het is belangrijk om de mogelijke toepassingsgebieden te kennen. We raden je aan om een bezoek te brengen aan één van onze showrooms voor een gratis Experience Tour. Daar krijg je de gelegenheid om de verschillende functies te ontdekken en te testen. 

Een overzicht van de functies

Voor de intelligente besturing van je Smart Home zijn verschillende sensoren belangrijk, afhankelijk van de functionaliteit. Aanwezigheidsmelders, temperatuursensoren en deur- en raamcontacten behoren zeker tot de must-haves. 

Smart Home Produkte von Loxone

Compendium van gebouwautomatisering

In ons gratis compendium worden alle functies van de gebouwautomatisering en de voordelen ervan in detail beschreven. Het is de moeite waard om te lezen.

Einsatzbereich im Smart Home

Smart Home planning –
de belangrijkste toepassingsgebieden voor Loxone:

Zonwering: 

Plan je automatische zonwering in je Smart Home. Bijna alle soorten zonwering, zoals jaloezieën, rolluiken en zonneschermen, kunnen worden geïntegreerd. De intelligente automatische zonwering zorgt voor comfort en energie-efficiëntie

Ruimteklimaat:

Bij de planning van een Smart Home mag de intelligente regeling van verwarming, airconditioning en ventilatie in de leefruimte zeker niet ontbreken. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over de temperatuur, verse lucht en luchtvochtigheid – een optimaal ruimteklimaat is gegarandeerd.

Verlichting:

Wat zou een Smart Home planning zijn zonder intelligente lichtregeling? Op het juiste moment zorgen voor de juiste sfeerverlichting zorgt voor maximaal comfort voor de bewoners – ongeacht welke verlichtingstechnologie er wordt gebruikt.

Energiemanagement:

Door de interactie tussen zonwering, verwarming en andere systemen wordt slim energiemanagement in jouw Loxone Smart Home kinderspel. Dankzij de verhoogde energie-efficiëntie ontlast je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee.

Multimedia & muziek:

Speelt muziek een belangrijke rol in jouw leven? Dan mag je bij de planning van je Smart Home de audiotoepassingen van Loxone niet vergeten. Dankzij de geïntegreerde mediacontrole oplossing kunnen ook tv’s, projectoren en spelconsoles naadloos worden geïntegreerd.

Toegangscontrole:

Plan met Loxone ook de juiste toegangscontrole. Of je nu 2 of 200 gebruikers hebt, je hebt de keuze uit tal van individuele toegangsoplossingen voor je Smart Home. Verheug je op de stille lichtbel, toegang op afstand en nog veel meer.

Ambient Assisted Living (zorgwonen):

De AAL (Ambient Assisted Living) producten van Loxone garanderen een zelfstandiger en meer onafhankelijk leven voor ouderen of mensen met beperkingen. Van valdetectie tot noodknop – jouw Smart Home zorgt voor jou.

Veiligheid:

Het uitgebreide beveiligingssysteem van Loxone maakt eenvoudig gebruik van bestaande componenten van andere toepassingsgebieden. Zo jaagt jouw slimme huis criminelen op de vlucht, beschermt het je tegen brand of water en houdt het jouw gegevens privé.

Beregening:

Zelfs beregeningssystemen, sprinklersystemen en dergelijke kunnen worden geïntegreerd in jouw slimme droomhuis. Of het nu via weersvoorspellingen is of via sensoren in de grond, de Miniserver geeft op het juiste moment de opdracht aan jouw beregeningssysteem. Natuurlijk houdt het ook rekening met het waterpeil in de regenwateropslag.

Wellnessvoorzieningen:

Ben je van plan een zwembad of sauna te bouwen? De Miniserver neemt ook de controle over jouw grote of kleine wellnessoase over. Kinderbeveiliging, externe toegang, filtratie, terugspoelen en vele andere slimme functies kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd.

Ben je klaar om je Smart Home te plannen?
We ondersteunen je graag! Uiteraard volledig gratis en vrijblijvend.

Is Loxone het juiste systeem voor mij?

Loxone biedt de ideale oplossing voor de controle en automatisering van projecten van elke omvang – of het nu gaat om een appartement met twee kamers, een eengezinswoning, een groot kantoor, een restaurant of een enorm hotelcomplex. Ons systeem is eenvoudig te bedienen, betaalbaar en veelzijdig inzetbaar. Alle componenten werken perfect samen. Met de Loxone Miniserver en zijn talrijke open interfaces en schaalbaarheid kunnen vrijwel alle vereisten worden gerealiseerd.

Mutter und Tochter

Het gebouw weet zelf
wat het moet doen.

We zijn van mening dat een gebouw de meeste taken op het gebied van veiligheid, comfort en energie-efficiëntie zelf moet kunnen uitvoeren. Bij ons staat de mens en het dagelijks leven in de eigen vier muren duidelijk centraal: in plaats van tijd te besteden aan technologie, geeft Loxone deze waardevolle uren aan jou terug. 50.000 minder handelingen – meer tijd om te leven!

Top 5 redenen voor een Loxone Smart Home

Aangename comforttoename
Totaaloplossing in plaats van productverzameling
Meer veiligheid voor bewoners en gebouwen
Slim energiemanagement -> kostenoptimalisatie
Eenvoudige bediening via knoppen of Loxone App

In 6 fasen naar jouw Smart Home

Tot aan het voltooien van je eigen woning zijn er verschillende fasen te doorlopen. We hebben in totaal 6 fasen gedefinieerd voor jouw Smart Home planning. Onze gecertificeerde Loxone Partners staan voor je klaar bij jouw Smart Home project en begeleiden je met professionele kennis vanaf de Smart Home planning tot aan de optimalisatie in de praktijk. In de verschillende fasen zijn er belangrijke punten om rekening mee te houden, die we voor je hebben samengevat.

Fase 1: je Smart Home plannen

Een goede planning is de hoeksteen van je perfecte Smart Home. Belangrijk vanaf het begin:

> Vroege planning

Begin vroeg met het noteren van je wensen en verwachtingen voor je Smart Home en sta open voor nieuwe ideeën. Richt je in eerste instantie op één toepassingsgebied, zoals energiebesparing of verlichting. Onze checklist helpt je daarbij.

Informeer alle betrokken vakmensen op tijd dat je nieuwe huis een Loxone Smart Home wordt – het liefst al bij het verkrijgen van de offertes. Hoe eerder je begint met het plannen van jouw Smart Home, hoe soepeler de bouwfase zal verlopen.

> Budget bepalen

Een Smart Home is niet duur. De prijs hangt af van het aantal functies. De echte kracht van Loxone is dat het kan meegroeien met de behoeften. Als je begint met een Miniserver en basisfuncties, kun je je huis later uitrusten met meer slimme functies. Bovendien hebben bijna alle functies in een Smart Home een positief effect op kostenoptimalisatie!

Automatisering wordt steeds meer de standaard in elektrische installaties. Ook de overheid ondersteunt het gebruik van automatiseringstechnologie en geeft subsidies.

 

Wij hebben enkele tips voor jou voor de planningsfase:

 

  • Haal een Loxone Partner aan boord. Onze Partners worden door ons opgeleid en hebben volledige kennis van Loxone. Ze ondersteunen je graag bij jouw Smart Home project. Zoek naar een Loxone Partner bij jou in de buurt.
  • Aantal schakelaars: Zoals vaak geldt ook hier: soms is minder meer! We raden daarom aan om bij het plannen van je huis onze Loxone drukknopstandaard te gebruiken. Met enkele, dubbele of driedubbele klikken kun je verschillende functies in je huis bedienen. Met de Loxone drukknopstandaard heb je de mogelijkheid om verlichting, zonwering en indien nodig muziek te bedienen.
  • Voldoende gedimensioneerde verdeelkasten: In de planningsfase van je Smart Home moet er ruimte worden gecreëerd voor de gehele infrastructuur. Let op de ruimte in de verdeelkast: hier geldt de regel dat er 20% reserve moet zijn bij de voltooiing van een woning.
  • Voldoende lege buizen: Zorg al in de Smart Home planning voor voldoende lege buizen in het plafond, de wanden, de vloer en ook tussen de verdeelkasten. Dit bespaart in de toekomst moeite en lelijke reparatiewerkzaamheden.
Fase 2: ruwbouw en installatie

In de fase van de ruwbouw en installatie gaat het om de installatie van sensoren. We raden aan om in jouw Loxone planning een minimum set van sensoren te gebruiken:

  • Standaard per ruimte:
    Temperatuursensor, Aanwezigheidsmelder, contact op alle bereikbare ramen van buitenaf en gemakkelijk bereikbare deuren, schakelaar.
  • Standaard per woning:
    Internet, contact op de garagedeur, windsensor, regensensor.

Net zo belangrijk als de sensoren is de bekabeling ervan. Informeer bij jouw Loxone Partner naar de geschikte implementatie voor jouw Smart Home.

Fase 3: definitieve installatie en randapparatuurtest

De eindinstallatiefase omvat de zogenaamde randapparatuurtest. Bij de bedrading is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle aansluitingen en deze te labelen. Tijdens deze test wordt gecontroleerd of de ingangen en uitgangen in jouw Smart Home project correct zijn aangesloten, bijvoorbeeld of de temperatuursensoren correct zijn bedraad en juist zijn benoemd in de Loxone Config.

Phase 4: configuratie

Na een succesvolle voltooiing van de randapparatuurtest is het tijd om de Smart Home functies te configureren. In de basisprogrammering worden de fundamentele functies gerealiseerd. Van automatische zonwering tot intelligente klimaatregeling en verlichtingsstemmingen, alles wordt geconfigureerd met behulp van de vooraf gemaakte functiebouwstenen van de Loxone planning.

Hier willen we graag wijzen op onze Loxone Foundation Training. Onder deskundige begeleiding van onze Loxone trainers leer je hoe je de slimme functies het beste en gemakkelijkst kunt implementeren.

Fase 5: de overstap maken naar een Smart Home

Met de geïmplementeerde basisfuncties zal je als Smart Home eigenaar de eerste weken en maanden jouw nieuwe woning ervaren. Nieuwe gewoonten ontwikkelen zich en er zijn misschien nog enkele “nice-to-have” functies die je wilt toevoegen. Daarvoor is er de praktijkoptimalisatie. Het is het beste om deze afspraak met jouw Loxone Partner te plannen zodra je intrekt in jouw nieuwe woning.

Fase 6: praktijkoptimalisatie

Deze afspraak dient om de wensen van de klant te specificeren en de programmering te verfijnen. Hier kunnen bijvoorbeeld stemmingen worden aangepast of speciale functies en verzoeken worden gerealiseerd. Het is een gelegenheid om de Smart Home configuratie nog verder te optimaliseren en aan te passen aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij het plannen van een Smart Home?

Nieuwbouw

Als je helemaal nieuw bouwt, laat je Smart Home dan meteen bedraden met Loxone Tree – zelfs als je het op dit moment misschien nog niet nodig hebt.

De Tree technologie en alle Tree producten worden plug-and-play geïnstalleerd en werken perfect samen. Met Loxone Tree kun je de randapparatuur flexibel bedraden en alle Tree apparaten met elkaar verbinden. Je bespaart klemmen, kabels en ruimte in de verdeelkast.

Verbouwen

Loxone Air, onze draadloze technologie, is perfect geschikt voor renovatie- en verbouwingsprojecten. Ook in nieuwbouw wordt de Air technologie graag gebruikt voor bijvoorbeeld afstandsbediening of het schakelen van stopcontacten.

Het is super solide en betrouwbaar. Geen gedoe met bekabeling. Geen herbedrading nodig. Op deze manier maak je snel en eenvoudig van je woongebouw of commercieel project een slim gebouw.

Netwerk

Voor het opzetten van het WLAN-netwerk wordt als basis een zogenaamde access point aangesloten op het bedrade netwerk. Access points worden gebruikt om het netwerk te versterken en het bereik te vergroten.

Onze aanbeveling: Plan in jouw Smart Home een access point per verdieping en één in de tuin. Plaats het apparaat in de buurt van de verdeler van de verdieping of op een centrale locatie tussen de verdeelkasten.

Tip: Denk bij het plaatsen van de access point ook aan een schakelbaar stopcontact, zodat je deze later van stroom kunt uitschakelen. Dit vermindert de blootstelling aan straling en bespaart energie.

Smart Home Checklist

Na het volgen van de Experience Tour en nadat je hebt gebladerd door ons Compendium, zal het waarschijnlijk gemakkelijk voor je zijn om je individuele behoeften te definiëren. Onze Smart Home checklist dient als een nuttige leidraad hierbij.

We ondersteunen je bij de planning

Je project is nog maar een paar stappen verwijderd. We ondersteunen je bij de planning van je Smart Home – we willen dat je je helemaal op je gemak voelt.

Aanvragen

Je hebt je aanvraag verzonden. Onze Loxone professional neemt contact met je op om je meer te vertellen over Loxone en om in te gaan op jouw wensen en verwachtingen.

Partner vinden

Op verzoek zoeken we de perfecte Loxone Partner bij jou in de buurt en geven we hem/haar jouw specifieke wensen door. Op basis van jouw wensen en verwachtingen stelt jouw Loxone Partner een individueel aanbod* voor jou samen en bespreekt dit samen met jou.

Projectprocedure

Als alles naar jouw wens is, geef je groen licht voor het starten van het project. Gedurende de hele periode, van Loxone projectplanning tot het voltooide project, staan we altijd voor je klaar. Zo wordt jouw droom van een Smart Home werkelijkheid.

*Ter informatie: Zolang je geen definitieve goedkeuring geeft voor het starten van het project, zijn er geen kosten voor jou en is het hele proces eromheen volledig gratis voor jou. In het geval van gemeentelijke en commerciële projecten kunnen er echter kosten verbonden zijn aan het opstellen van een offerte.

Jouw gratis projectadvies

Je droomt al lang van je eigen Loxone project, maar weet niet hoe je het beste kunt beginnen? Onze professionals staan geheel gratis en vrijblijvend voor je klaar.

Heb je nog vragen?
Onze experts helpen je graag verder!

Veel mogelijkheden, veel wensen, veel vragen? We staan graag voor je klaar! Neem eenvoudig contact met ons op via telefoon of e-mail. Je kunt ook rechtstreeks een afspraak maken met één van de onderstaande experts – we nemen dan contact met je op.