Slimme 24/7 supermarkten

Steffi De Graaf
augustus 9, 2024 in Case Studies
De klok rond boodschappen doen – de hele week, elke dag: dit is mogelijk in vijf 24/7 supermarkten in Baden-Württemberg dankzij de huis- en gebouwautomatisering van Loxone. We bezochten de supermarkten en namen een kijkje.

Landmetzgerei Setzer exploiteert in totaal vijf supermarkten, waar het zijn eigen producten en dagelijkse boodschappen verkoopt. Toegang wordt verleend via de NFC Code Touch in combinatie met de Loxone Intercom. Bij het afleveren van goederen hebben medewerkers individuele autorisaties voor toegang tot of controle van de winkels op alle locaties dankzij netwerken via Trust. Als een klant hulp nodig heeft om binnen te komen, hoeven ze alleen maar aan te bellen en de betreffende administratiemedewerkers worden via de Loxone App geïnformeerd en kunnen de klant toegang verlenen.

Alle deuren in de winkels zijn voorzien van raam- en deurcontacten. Als de deur te lang openstaat, stuurt de Audioserver een text-to-speech bericht om klanten eraan te herinneren de deur te sluiten. Dit gebeurt ook wanneer vriezers open staan om energie te besparen en de goederen te beschermen. Daarnaast zorgt de Audioserver in combinatie met een Quadral audiosysteem voor de juiste achtergrondmuziek tijdens het winkelen.

24/7 Supermarkt geautomatiseerd met Loxone
Intelligente supermarkt geautomatiseerd met Loxone

In de vijf supermarkten werkt de klimaatregeling vrijwel gratis dankzij het netwerk met het PV-systeem via Loxone. Zodra er een PV-overschot is, worden de airconditioningunits automatisch ingeschakeld. De ramen hebben raammotoren en worden automatisch gekanteld – bijvoorbeeld ’s nachts – om de ruimtes gratis te koelen met koude nachtlucht.

Camerasystemen, rook-, water- en aanwezigheidsmelders en raam- en deurcontacten zorgen voor allround bewaking van de winkels. Met de centrale Loxone App kunnen operators alle winkels altijd en overal in de gaten houden en bij problemen worden bevoegde personen automatisch geïnformeerd.

We waren op zoek naar een digitaal systeem dat we individueel konden uitbreiden en waarmee we altijd en overal toegang tot het gebouw konden hebben. We wilden ook alle werkzaamheden in één systeem combineren. Loxone biedt ons precies dat.

Nico Setzer

Exploitant, Landmetzgerei Setzer

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten