Nieuw: Loxone Config en App 15.2

Kim Vennekens
oktober 1, 2024 in Technology
Met onze nieuwste update brengen we tal van verbeteringen voor Loxone Config, de Loxone App, Exosphere en de Audioserver. Deze maken het leven als Loxone Partner eenvoudiger en bieden nieuwe mogelijkheden en functies voor alle gebruikers van Loxone.

Kom alles te weten over onze nieuwste update, rechtstreeks van onze ontwikkelaars:

Exosphere:
Nieuw ontwerp, verbeterde functies en een flexibel licentiemodel

Loxone Exosphere komt nu met een modern, ruimtebesparend ontwerp en tal van nieuwe functies.

Alle vernieuwingen van Exosphere

  • Nieuwe gebruikersinterface voor eenvoudig navigeren en beheren van de Miniserver
  • Eenvoudige Miniserver-provisioning direct in Loxone Config
  • Voordeliger en eenvoudiger licentiemodel door het vervallen van gebruikerslicenties. Vanaf nu licentieer je uitsluitend de Miniserver. Meer informatie»
  • Vervallen van de opslaglimiet voor back-ups
  • Instelbare opname-intervallen voor statistieken
  • Data-export als .csv
  • Uitgebreide diagramfuncties
  • Quick View voor snelle beschikbaarheid van statistiekgegevens op bouwsteen-niveau
  • In Enterprise-versie: geschikt voor controlekamer toepassingen
  • In Enterprise-versie: geautomatiseerde rapporten en verzending via e-mail

Nieuw licentiemodel

Een van de grootste vernieuwingen is het nieuwe licentiemodel: eenvoudiger en goedkoper. Er zijn geen gebruikerslicenties meer nodig, maar alleen nog Miniserver-licenties.

Vanaf nu zijn er geen Essential-licenties meer. Alle bestaande Essentials-licenties worden automatisch geüpgraded naar Pro-licenties en er begint een gratis proefperiode van 3 maanden. Na de gratis proefperiode kun je beslissen of je voor een Pro-licentie wilt betalen.

De nieuwe licentiepool maakt dynamisch beheer van alle beschikbare licenties in de workspace mogelijk.

De slimme interface voor laadnetwerken:
OCPP

De Loxone Wallbox is nu volledig geschikt voor OCPP. Het Open Charge Point Protocol (OCPP) wordt gebruikt om laadstations voor elektrische voertuigen en hun factureringssystemen met elkaar te verbinden. De open bètafase van onze interface begon met versie 15.1 van Loxone Config. De testfase was succesvol: vanaf versie 15.2 van Loxone Config ondersteunt de Miniserver de volgende OCPP-functies:

  • Authenticatie
  • Gegevensuitwisseling met de OCPP-server
  • Op afstand starten/stoppen van het laadproces
  • Facturatie
  • … en nog veel meer!

Dankzij de nieuwe functies is ad hoc opladen via bijvoorbeeld QR-codes nu ook mogelijk. Tegelijkertijd wordt het onderhoud in de backend aanzienlijk vereenvoudigd voor de systeembeheerder.

 

Officiële ChargePoint-certificering

Net op tijd voor de release van onze OCPP-interface, is deze nu officieel gecertificeerd voor ChargePoint. Dit betekent dat de Loxone Wallbox naadloos kan worden geïntegreerd in ’s werelds grootste netwerk, met enkele honderdduizenden oplaadpunten.

Een nieuw tijdperk voor binnenzonwering! Dankzij de ondersteuning van PowerView Gen 3 kunnen zonweringssystemen van merken zoals MHZ, Luxaflex of LEHA nu nog beter en natuurlijker worden geïntegreerd in Loxone. Meer informatie en een lijst met leveranciers bij jou in de buurt vind je hier.

Nieuwe TPos-uitgang op de bouwsteen Automatische zonwering

De TPos uitvoer maakt het mogelijk om een doelpositie voor de zonwering te definiëren. Dit is bijvoorbeeld essentieel voor de native integratie van zonwering via PowerView.

Besturings-geschiedenis voor verwarming & koeling

Waarom staat mijn airconditioner op stil? Waarom warmt mijn radiator op? We hebben de app aangepast zodat Loxone-gebruikers het gedrag van hun intelligente verwarming of koeling in één oogopslag kunnen begrijpen. Het airconditioningsysteem heeft een besturingsgeschiedenis gekregen en het intelligente ruimteregelsysteem is nu nog eenvoudiger te begrijpen.

Naadloze overgangen van muziek

Hoe langer gasten in het restaurant blijven, hoe meer ze consumeren. De overgang van het restaurant naar de bar gebeurt discreet door het volume zachtjes aan te passen gedurende een bepaalde periode. In plaats van dat gasten het restaurant verlaten na hun maaltijd, blijft de sfeer aantrekkelijk dankzij een soepele verandering in muziek en verlichting. Het resultaat is dat gasten langer blijven en de omzet in de zaak blijft.

Health Check:
Detectie van IP-conflicten

Met Loxone worden elektrische installaties in recordtijd slim. Maar we rusten niet op onze lauweren. Elke dag is een van onze belangrijkste doelen om jouw werk als Loxone Partner nog eenvoudiger te maken.

Met de Miniserver, de Audioserver en de Intercom communiceren de centrale producten van een Loxone-systeem via het netwerk. Het is daarom belangrijk om IP-conflicten snel en eenvoudig te vinden – en dit is precies wat we hebben opgenomen in de Health Check met versie 15.2.

 

Message Center:
Belangrijke informatie altijd in zicht

Met versie 15.2 van Loxone Config hebben we het Message Center uitgebreid. Je kunt nu het belangrijkste nieuws direct zien wanneer je Loxone Config start. Je hebt nu ook de mogelijkheid om berichten te verwijderen.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten