Traditioneel hotel krijgt intelligente besturing zonder aanpassingen aan gebouw of bedrading

Steffi De Graaf
juli 12, 2024 in Case Studies
Hotel Albrecht, gelegen in een schilderachtig deel van Bratislava, is meer dan alleen een plek om te verblijven. Dit historische hotel heeft onlangs een ingrijpende modernisering ondergaan. Het belangrijkste doel van deze modernisering, ook wel retrofitting genoemd, was om slimme technologie te integreren in de bestaande infrastructuur van het hotel, met behoud van de oorspronkelijke charme en sfeer.

Wat is retrofitting?

Retrofitting is het proces van het updaten en moderniseren van oudere gebouwen met nieuwe technologieën en systemen. Dit proces wordt steeds populairder omdat het zorgt voor meer efficiëntie, veiligheid en comfort zonder dat er uitgebreide structurele aanpassingen nodig zijn. In het geval van het Albrecht Hotel werd deze modernisering bereikt door samen te werken met Floydcom Ltd., die vertrouwden op de Loxone technologie.

Dankzij de Loxone technologie transformeerde het hotel in een moderne en intelligente accommodatievoorziening. Het hart van het hotel wordt gevormd door de Loxone Miniserver, die alle geïntegreerde technologieën en systemen beheert en de gasten het ultieme comfort en de ultieme ervaring biedt. Als onderdeel van de retrofitting werden verschillende belangrijke oplossingen geïmplementeerd.

Tijdens vergaderingen op locatie besloten we het oude verlichtingssysteem te vervangen door een oplossing van Loxone, die de integratie van de verlichting vereenvoudigde zonder dat er nieuwe bekabeling nodig was. We stelden de klant in staat om de verwarming in de kamers te regelen via draadloze stelventielen en we voegden drie intercoms met NFC-toegang toe om de aankomst en het vertrek van het personeel te beheren. Alles, inclusief verlichting en temperatuur, wordt nu geregeld via de Loxone App, wat het werk van het personeel eenvoudiger maakt zonder dat er speciale training nodig was.


Jozef Pavelka


Loxone Partner, Floydcom s.r.o.

Vstupný vestibul Hotela Albrecht

Verlichtingsregeling

Eén van de belangrijkste elementen van de modernisering was intelligente verlichtingsregeling. Met het Loxone systeem kan de verlichting automatisch worden geregeld op basis van verschillende scenario’s en behoeften van de gasten. De verlichting kan zich aanpassen aan het tijdstip van de dag, de aanwezigheid van gasten of specifieke vereisten, waardoor optimale verlichtingsniveaus en energiebesparingen worden bereikt. De verlichting maakt ook deel uit van de drukknopstandaard en app, die een eenvoudige bediening mogelijk maken zonder dat er ingewikkelde personeelstraining nodig is.

Jednoduché ovládanie osvetlenia cez aplikáciu Loxone

Intelligente verwarmingsregeling

Een andere belangrijke innovatie was de regeling van de verwarming in individuele kamers. De bestaande ventielen werden vervangen door draadloze stelventielen waarmee de temperatuur in elke kamer afzonderlijk kan worden gemeten en geregeld. De receptie heeft nu de mogelijkheid om de temperatuur via een app aan te passen aan de wensen van de klant, wat de bediening vereenvoudigt en de efficiëntie van het energiebeheer verhoogt. 

Toegangsoplossing 

De veiligheid en het comfort van de gasten zijn een prioriteit en daarom heeft het hotel een toegangssysteem geïntroduceerd dat gebruik maakt van intercom en NFC Code Touch. Met dit systeem kunnen gasten de deur openen door simpelweg een NFC-kaart te gebruiken of een code in te voeren. Dit zorgt ervoor dat elke gast individuele toegang heeft, wat de veiligheid verhoogt en het in- en uitchecken vereenvoudigt.

De implementatie van de oplossingen van Loxone heeft veel voordelen opgeleverd voor Hotel Albrecht. Moderne technologieën hebben gezorgd voor meer comfort voor de gasten, de werking van het hotel geoptimaliseerd en bijgedragen aan de duurzaamheid ervan. Daarnaast zijn de energie-efficiëntie en de veiligheid van het gebouw aanzienlijk verbeterd dankzij intelligente systemen.

Jednoduché ovládanie kúrenia v jednotlivých miestnostiach cez aplikáciu Loxone
NFC klávesnica zjednodušuje proces príchodu a odchodu hostí či zamestnancov

Voordelen van retrofitting met Loxone 

Niet allen hotels kunnen van deze voordelen profiteren, zovelen anderen gingen je voor! In magazijnen minimaliseert het automatiseren van verlichting en verwarming op basis van bezetting en schema’s het energieverbruik, terwijl bewegingsbewaking en beveiligingscamera’s de veiligheid en efficiëntie verhogen. In scholen verbetert de geautomatiseerde verlichting en temperatuurregeling de leeromgeving en geïntegreerde beveiligingssystemen beschermen leerlingen en personeel terwijl ze kosten besparen. In kantoren verhogen gepersonaliseerde verlichting en temperatuur het comfort en de productiviteit, terwijl de bewaking van de bezettingsgraad het gebruik van de ruimte optimaliseert. Restaurants besparen energie met geautomatiseerde verlichting en airconditioning op maat van openingstijden en klantenaantallen, wat de klantervaring verbetert. Inventaris- en temperatuurbewaking in koelkasten zorgt voor hygiënische normen. Openbare gebouwen verbeteren het comfort en de veiligheid van het publiek met geautomatiseerde toegangscontrole, verlichting en airconditioningsystemen, terwijl het energieverbruik in ongebruikte ruimtes wordt verlaagd.

Hotel Albrecht

Hotel Albrecht is een voorbeeld van hoe moderne technologie, zoals de oplossingen van Loxone, een ouder hotel kan transformeren in een slimme en moderne accommodatie. Door dit proces kon het historische karakter van het gebouw behouden blijven, terwijl het nieuwe niveaus van comfort, veiligheid en efficiëntie bood. Het Albrecht Hotel is zo niet alleen een symbool van luxe en geschiedenis geworden, maar ook een voorbeeld voor andere etablissementen die op zoek zijn naar manieren om hun diensten te verbeteren met behulp van innovatieve technologie.

Meer foto’s van Hotel Albrecht zijn te vinden in de galerij:

Reštauráciu hotela spríjemňuje automatizované osvetlenie
Inteligentný prístupový systém zabezpečuje Loxone Intercom
Automatizované osvetlenie pri vstupe do reštaurácie
Hotel Albrecht počas noci
Systém Loxone inteligentne nastaví ideálnu teplotu hotelových izieb

Copyright: Floydcom s.r.o.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten