Slimme airconditioning in minder dan 3 minuten

Kim Vennekens
juni 28, 2024 in Know HowTechnology
Airconditioners zorgen zelfs op de heetste dagen voor comfort. De aangenaam koele temperaturen hebben echter een prijs, die tot uiting komt in de energierekening. Met de AC Control Air zorg je ervoor dat jouw airconditioner zo efficiënt mogelijk werkt, zonder in te leveren op comfort. Dankzij de snelle installatie is het binnen 3 minuten gedaan met compromissen.

Onzichtbare installatie, helemaal zonder verbouwingen

Bij het ontwerp van de AC Control Air waren twee aspecten voor ons bijzonder belangrijk: de eenvoudige installatie en de grootte. Ze is zo ontworpen dat ze direct op de besturingsmodule van de airconditioner wordt aangesloten. De communicatie met de Miniserver verloopt draadloos via Loxone Air, terwijl de stroomvoorziening via het airconditioningsapparaat plaatsvindt. Eén kabel verbinden en klaar. 

Zodra de AC Control Air succesvol is aangesloten, kan ze dankzij haar compacte ontwerp eenvoudig in het binnenwerk van de airconditioner worden verborgen en wordt daardoor onzichtbaar. 

Aangenaam koel, maximaal efficiënt

Handmatig bediende airconditioners werken vaak veel langer en intensiever dan nodig is. Na de installatie van de AC Control Air wordt de airconditioner onderdeel van het volledige energiemanagementsysteem van Loxone.

Het airconditioningsapparaat werkt perfect afgestemd op andere verwarmings- en koelbronnen, zoals de warmtepomp of vloerverwarming. Bovendien worden factoren zoals passieve koeling door zonwering in overweging genomen. Kortom: het airconditioningsapparaat werkt alleen wanneer het echt nodig is.

Daarnaast herkent het systeem bijvoorbeeld wanneer een raam open is. In dat geval wordt de airconditioner dienovereenkomstig verminderd, zodat er niet “naar buiten gekoeld” wordt. Na 18:00 uur is er niemand meer op kantoor, maar is men niet vergeten om de airconditioner uit te schakelen? Loxone zorgt ervoor dat dit automatisch gebeurt. Verlaat je jouw woning? Loxone reguleert de airconditioner – tot je weer terug bent.

Nu jouw airconditioner slim aansturen – in minder dan drie minuten

Waar wacht je nog op? Integreer airconditioners slim in Loxone en zorg voor aangenaam koele temperaturen zonder nare verrassingen bij het bekijken van de energierekening.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten