Woonzorgcentrum geautomatiseerd met Loxone

Steffi De Graaf
juli 23, 2024 in Case Studies
Het installeren van een toekomstbestendig systeem voor huis- en gebouwautomatisering dat alle systemen combineert, eenvoudig te bedienen is, de werkdruk van het personeel vermindert en het comfort van de bewoners verhoogt. Dat was de uitdaging die Loxone moest oplossen in dit woonzorgcentrum.
Woonzorgcentrum geautomatiseerd met Loxone

Verpleging, dagopvang, dokterspraktijk, pedicure en andere toepassingsgebieden komen samen onder één dak. Het huis- en gebouwautomatiseringssysteem van Loxone zorgt zelfstandig voor alle taken: temperatuurregeling in de bewoners- en gemeenschappelijke ruimten, intelligente en aanwezigheidsgestuurde verlichting, koeling, automatische zonwering en bewaking van de technische systemen.

We waren op zoek naar een uniek verkoopargument om ons te onderscheiden van andere woonzorgcentra. Kostenbesparing was ook een belangrijk punt. Dit dekken we volledig af met het intelligente energiebeheersysteem van Loxone. De focus ligt echter op de tevredenheid en veiligheid van de bewoners en het personeel. Met Loxone kunnen we absolute veiligheid voor de bewoners garanderen.

Rolf Barreuther

Raad van bestuur, Erich Schumm Stichting

Directrice Alexandra Zieffle benadrukt twee intelligente functies in het bijzonder, die het dagelijkse werk van haar en haar team veel gemakkelijker maken. 

Nachtfunctie

Als een bewoner ’s nachts zijn bed verlaat, wordt dit gedetecteerd door een aanwezigheidsmelder. Als de bewoner niet binnen 15 minuten naar bed terugkeert, krijgt de nachtdienst een melding via de Loxone App en kunnen zij gericht naar de kamer van de bewoner gaan. 

App-besturing met Loxone in het intelligent woonzorgcentrum
Farbstimmung im Pflegeheim Murrhardt von Loxone

Kleurfuncties

Kleur speelt een belangrijke rol in de dementiezorg. Met Loxone is het heel eenvoudig om verschillende lichtstemmingen te creëren ter ondersteuning van de zorg voor dementiepatiënten. Een ontspannen blauw wordt bijvoorbeeld gebruikt om te kalmeren, terwijl een sterk geel wordt gebruikt om te activeren. In elke kamer worden vijf verschillende lichtstemmingen gecreëerd. 

Elke verdieping van het gebouw werd uitgerust met een eigen Miniserver en wordt ook individueel weergegeven in de Loxone App. Gebruikersgroepen spelen hierbij een grote rol: het zorgpersoneel ziet alleen de functies en gebieden die voor hen belangrijk zijn, terwijl de gebouwdiensten, het beheer van de verpleging en het management een dieper inzicht krijgen.

We willen toekomstige bewoners goede vooruitzichten bieden en vooral gemak door moderne technologie. We willen ook het leven van onze medewerkers makkelijker maken met innovaties van Loxone die steeds eenvoudig te gebruiken zijn. We willen ons ook profileren als een aantrekkelijke werkgever voor toekomstig personeel.

Verena Ortmann

Bestuurslid, Erich Schumm Stichting

Eenvoudige bediening voor bewoners in het intelligent woonzorgcentrum, geautomatiseerd met Loxone.
 Het intelligente woonzorgcentrum in Murrhardt, geautomatiseerd met Loxone.
 Meer comfort voor zorgpersoneel en bewoners in het met Loxone geautomatiseerd woonzorgcentrum.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten