Novinka: Loxone Config & App 15

Michal Pažitný
13/05/2024 in Technológie

S najnovšou verziou Loxone Config & App 15 zažijete ešte väčší výkon v automatizácii domácností a budov. Objavte všetky inovatívne funkcie v oblasti energie, audia, osvetlenia, prístupu a mnohých ďalších oblastí na našom blogu!

Všetko o novom Config & App 15 sa dozviete vo videu:

Funkčný blok Wallbox

01 Vylepšený funkčný blok Wallbox

Inteligentné využívanie prebytkov z fotovoltického systému, realizácia individuálnych režimov nabíjania, predchádzanie špičkám v záťaži a mnoho ďalšieho umožňuje funkčný blok Wallbox, ktorý teraz získal nové cenové vstupy. Možno vytvoriť až 5 rôznych režimov nabíjania s rôznymi cenami za kW, ako aj samostatnú cenu za kilowatt pre režim manuálneho nabíjania s individuálnym nabíjacím výkonom, ktorý možno nastaviť prostredníctvom aplikácie Loxone.

Funkčný blok Wallbox Manager

02 Vylepšený Wallbox Manager

Ak sa v sieti používa niekoľko wallboxov, budovy a káble si vyžadujú špeciálnu ochranu proti preťaženiu. Na tento účel bol vyvinutý modul Wallbox Manager, ktorý obmedzuje zaťaženie, inteligentne rozdeľuje energiu a prebytky do viacerých wallboxov a možno ho použiť na realizáciu rôznych režimov nabíjania. V Configu 15 bol modul Wallbox Manager ďalej vylepšený tým, že distribuuje energiu z wallboxov, ktoré sú pripojené, ale aktívne sa nenabíjajú, do iných wallboxov.

Wallbox Manager Config
Monitor toku energie v aplikácii Loxone

03 Vylepšený Monitor toku energie

Monitor toku energie prehľadne kombinuje spotrebiče, generátory, zásobníky a sieť vďaka čomu sú toky energie viditeľné. S novou aktualizáciou sa Monitor toku energie stáva aj súčasťou Designeru Automatiky v aplikácii Loxone. Podporované sú podmienky pre elektrinu zo siete, vlastnú výrobu elektriny a niekoľko ďalších. To znamená, že prostredníctvom aplikácie Loxone a Designeru Automatiky možno pomocou Monitora energetických tokov naprogramovať prispôsobenú logiku. Okrem toho sa Monitor toku energie stal súčasťou Auto Configu, a preto je jeho použitie v automatizácii domov a budov s Loxone ešte jednoduchšie. Prostredníctvom funkcie Auto Config sa teraz vytvorí Monitor toku energie, do ktorého sa pridajú a nastavia merače a Power Supply & Backup.  

Audio History Loxone App

04 Audio

História v aplikácii Loxone je dôležitým nástrojom na ešte lepšie pochopenie procesov v budove. Prečo sa napríklad pohybuje tienenie alebo prečo svieti svetlo? Boli procesy spustené logikou alebo manuálne používateľom? V Config & App 15 je teraz táto história k dispozícii aj pre zvukový prehrávač.

História Audia zobrazená v Loxone aplikácii

05 Novinka: Integrácia Soundsuit

V Config & App 15 bola implementovaná streamovacia služba Soundsuit, ktorá umožňuje legálne streamovanie hudby v komerčných priestoroch, ako sú kaviarne, reštaurácie, hotely, obchody a mnohé ďalšie. Soundsuit ponúka aj veľkú výhodu, že hudbu možno prispôsobiť presne na mieru cieľovej skupine. Soundsuit možno tiež použiť na jednoduchú správu viacerých prevádzok alebo pobočiek z jedného miesta.

06 Novinka: Exosphere

Exosphere je inovatívna cloudová aplikácia špeciálne navrhnutá pre Loxone Partnerov s viacerými inštaláciami a facility managementom v rozsiahlych a rozmiestnených budovách. Je to centrálny bod na vizualizáciu a ovládanie všetkých vašich Miniserverov, ktorý umožňuje bezprecedentnú efektivitu z hľadiska správy, monitorovania a údržby. Všetky informácie o Exosphere nájdete tu.

Dali Extension

07 Novinka: DALI2 pre DALI Extension

Naše DALI Extensiony sú teraz certifikované aj pre DALI 2, ktorý bol implementovaný do softvéru s Config 15. To znamená, že teraz je možné integrovať aj snímače DALI 2, ako sú detektory prítomnosti alebo podobné zariadenia. Dodávky DALI Extensionov označené certifikáciou DALI 2 začnú už čoskoro. 

08 Novinka: Deaktivácia resetovania hesla

Deaktivácia resetovania hesla, ktorá zabraňuje zmene hesla admina, zabezpečuje ešte väčšiu bezpečnosť vašich projektov. Heslo sa potom už nedá resetovať, ak sa vyberie karta SD Miniservera, pripojí sa k počítaču a resetuje sa prostredníctvom Loxone Configu.

Funkčný blok NFC v Loxone Configu

09 Novinka: Parameter Authentication pre NFC

S Loxone sa dostanete do svojej budovy bezpečne a jednoducho – a s Config 15 to urobíte ešte flexibilnejšie. Pomocou NFC Code Touch je možné udeliť prístup buď cez NFC alebo kód – alebo oboje prostredníctvom dvojfaktorovej autentifikácie. V budúcnosti ich môžete aktivovať aj ako parametre cez samostatný vstup na bloku NFC, napríklad pre rôzne doby prevádzky.

Praktický príklad: V kancelárii stačí počas prevádzkových hodín jednoduché overenie, mimo týchto hodín je potrebné dvojfaktorové overenie. To sa dá ľahko realizovať kombináciou funkčného bloku NFC s blokom časového spínača.

Prehľad všetkých zmien nájdete ako vždy v Changelogu.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách