Automatizácia inovuje zariadenia pre seniorov

Michal Pažitný
24/07/2024 in Referencie

Spojiť čiastkové systémy, umožniť im jednoduché ovládanie, odbremeniť personál a poskytnúť komfort obyvateľom. Domov dôchodcov potreboval prekonať niekoľko výziev, preto si vybral systém Loxone.

Domov pre seniorov, ktorý prevádzkuje Nadácia Ericha Schumma v nemeckom Murrhardte, nás zaujal už vo fáze výstavby. S kamerou sme potom navštívili dokončený projekt, ktorý realizoval Loxone Flagship Partner Clever2Smart.
Zariadenie pre seniorov automatizované s Loxone
Pod jednou strechou tu nájdete dom s opatrovateľskou službou, denný stacionár, lekárske ordinácie, pedikúru a ďalšie priestory. Systém automatizácie domov a budov Loxone sa individuálne stará o všetky úlohy: Riadenie teploty v obytných a spoločných miestnostiach, inteligentné osvetlenie riadené na základe prítomnosti, klimatizácia, automatické tienenie a monitorovanie technických systémov.
Hľadali sme jedinečný argument, ktorý by nás odlíšil od ostatných zariadení pre seniorov. Dôležitým aspektom boli aj úspory nákladov, ktoré plne pokrýva inteligentný energetický management Loxone. Kľúčová je však predovšetkým spokojnosť a bezpečnosť obyvateľov a personálu. Vďaka spoločnosti Loxone to absolútne spĺňame.
Rolf Barreuther

správna rada, Nadácia Ericha Schumma

Riaditeľka zariadenia Alexandra Zieffle vyzdvihuje najmä dve inteligentné funkcie, ktoré jej a jej tímu uľahčujú každodennú prácu.

Nočné funkcie

Ak senior v noci opustí svoju posteľ, detektor prítomnosti to zistí. Ak sa nevráti do postele do 15 minút, nočná služba dostane upozornenie prostredníctvom aplikácie Loxone a môže sa ihneď vydať do jeho izby.

Ovládanie na tablete
Izba počas noci

Farebné nálady

Farby zohrávajú kľúčovú úlohu v starostlivosti o ľudí s demenciou. Systém Loxone umožňuje jednoducho vytvárať rôzne svetelné scenáre, ktoré môžu výrazne podporiť starostlivosť a zlepšiť kvalitu života ľudí s demenciou. Napríklad modrá farba sa používa na upokojenie, zatiaľ čo výrazná žltá na aktiváciu. V každej miestnosti je k dispozícii päť rôznych svetelných nálad.

Každé poschodie budovy bolo vybavené vlastným Miniserverom so samostatnou vizualizáciou v aplikácii. Hlavnú úlohu tu zohrávajú skupiny užívateľov. Opatrovateľský personál vidí iba funkcie a oblasti, ktoré sú pre neho dôležité, zatiaľ čo facility management a vedenie opatrovateľského domu majú o budove hlbší prehľad.
Chceme tiež budúcim obyvateľom ponúknuť dobré vyhliadky a predovšetkým pohodlie vďaka moderným technológiám. Chceme uľahčiť život našim zamestnancom prostredníctvom inovácií od Loxone, ktoré zároveň nič nekomplikujú. To nám pomáha prezentovať sa ako atraktívny zamestnávateľ.
Verena Ortmann

členka predstavenstva, Nadácia Ericha Schumma

Klientka ovláda izbu tlačidlom
Recepcia
Spokojnosť obyvateľov je kľúčová

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách