Decathlon a automatizácia: Ako predajňa modernizovala systém riadenia?

Lucia Pavkova
05/09/2024 in Referencie

Veľká predajňa Decathlonu v poľskom Bytome prešla komplexnou technologickou rekonštrukciou, pri ktorej bol zavedený najmodernejší systém automatizácie budov – Loxone. Cieľom projektu bola nielen modernizácia existujúcej infraštruktúry, ale aj zvýšenie energetickej účinnosti, komfortu a úrovne udržateľnosti.

Centralizácia riadenia technológií

Jedným z hlavných cieľov bolo vytvoriť integrovaný systém správy budovy (BMS), ktorý by umožnil ovládať všetky technológie z jedného miesta. Predtým jednotlivé systémy fungovali nezávisle na sebe, čo sťažovalo riadenie a optimalizáciu. Vďaka systému Loxone boli všetky tieto systémy integrované do jedného celku, čo umožnilo centrálne riadiť osvetlenie, vetranie a klimatizáciu a sledovať spotrebu energie.

A čo viac, vďaka systému Loxone má teraz personál predajne možnosť sledovať stav všetkých systémov v reálnom čase. Aplikácia umožňuje rýchlo identifikovať a okamžite odstrániť prípadné závady, čím sa minimalizuje riziko prestojov a porúch.

Vizualizácia v aplikácii Loxone

Zníženie spotreby energie o 14 %

Jedným z kľúčových cieľov projektu bolo znížiť spotrebu energie. Vďaka integrovanému systému BMS a pokročilým technológiám Loxone bola dosiahnutá úspora až 14 %. V predchádzajúcich rokoch sa nastavenie optimalizovalo manuálne, čo umožnilo prispôsobiť systémy aktuálnym potrebám predajne a zároveň znížiť plytvanie energiou – ale automatizácia tomuto projektu priniesla oveľa viac.

Udržateľný rozvoj

Rekonštrukcia predajne Decathlon bola výrazom snahy o vyššiu udržateľnosť. Inštalácia čidiel F-plynov a vodomerov umožňuje presné sledovanie spotreby zdrojov a rýchlu reakciu na prípadné poruchy. Vďaka tomu môže predajňa uplatňovať politiku šetrnejšieho nakladania so zdrojmi.

Veľký dôraz kládli na optimalizáciu osvetlenia, vetrania a klimatizácie. Pomocou plánov a scén je možné automaticky upravovať nastavenia v závislosti od dennej doby a počtu osôb v predajni. To prinesie úsporu energie a zvýši komfort pre všetkých zúčastnených.

Zákazníčka v predajni

Nový systém zautomatizoval mnoho každodenných úkonov, ako je rozsvietenie svetiel na parkovisku alebo nastavenie teploty. Zamestnanci sa tak môžu sústrediť na iné úlohy a obchod funguje efektívnejšie.

Renovácia predajne Decathlon s využitím automatizácie Loxone je dokonalým príkladom toho, ako môžu moderné technológie podporiť udržateľnosť a efektivitu prevádzky. Vďaka tejto investícii urobila predajňa veľký krok smerom k zelenej budúcnosti.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách