Komerčné streamovanie hudby v súlade s právnymi predpismi: Loxone & Soundsuit

Michal Pažitný
27/06/2024 in Technológie

Spolupráca spoločností Loxone a Soundsuit prináša revolúciu v oblasti streamovania hudby v komerčných priestoroch. Vďaka bezproblémovej integrácii s audio systémom Loxone umožňuje Soundsuit legálne, spoľahlivé streamovanie hudby zamerané na cieľové skupiny. Súkromné ​​služby, ako je Spotify, nie sú určené na komerčné využitie, ale Soundsuit ponúka legálnu alternatívu.

„Za zmienku stojí najmä neuveriteľná kvalita reproduktorov Quadral v kombinácii s audio systémom Loxone a streamovacou službou Soundsuit. Výsledkom je dokonale zladené riešenie.“

Martin Zimmermann

Partner Loxone, thinkinghouse GmbH

Čo treba zohľadniť pri streamovaní v komerčných priestoroch?

Väčšina majiteľov podnikov si neuvedomuje, že populárne hudobné služby, ako sú Spotify a Apple Music, nemajú licenciu na komerčné použitie v obchodoch alebo reštauráciách. Či už prevádzkujete reštauráciu, posilňovňu, hotel alebo obchod, je veľmi pravdepodobné, že vám na pozadí hrá hudba. To už predstavuje komerčné využitie hudby, ktoré vyžaduje určité požiadavky, ako je registrácia u zväzu OSA a príslušné licencovanie prehrávaných skladieb. Služby ako Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal, YouTube a Amazon Music nespĺňajú tieto požiadavky na licencovanú hudbu pre komerčné použitie.

Akú licenciu potrebujem na prehrávanie hudby v komerčnom zariadení?

Pokiaľ vo svojom podniku púšťate zákazníkom hudbu, potrebujete na to legálnu licenciu. Výška poplatku za licenciu závisí od typu a veľkosti vášho podniku. Je dôležité vybrať si správnu licenciu, aby ste mali istotu, že poplatok, ktorý zaplatíte, je správny. V Slovenskej republike môže takúto licenciu vydať jeden z autorských zväzov, z ktorých najväčší je SOZA.

Čo treba zohľadniť, aby bolo možné legálne streamovať hudbu v komerčných priestoroch?

Podľa autorského zákona je streamovanie hudby spoplatnené, aby umelci dostali odmenu za použitie svojich diel. Streamovacie služby, ako je Spotify, majú licenciu na súkromné ​​použitie a neplatia žiadne poplatky za licencie potrebné na verejné prevádzkovanie. To znamená, že tieto služby nie je možné používať na komerčné účely. Ako majiteľ firmy alebo zamestnanec nie ste oprávnený prehrávať hudbu zo služieb B2C, ako je Spotify, vo svojej firme, a to ani v prípade, že využívate platené predplatné.

Spotify pre verejné alebo komerčné použitie

Ako si môžete prečítať v podmienkach používania, služba Spotify je určená iba na súkromné, nekomerčné použitie.

Podniky (napríklad bary, reštaurácie, školy, obchody, kaderníctvo, tanečné školy, rozhlasové stanice atď.) preto nesmú verejne prehrávať hudbu zo služby Spotify.

Streamovanie hudby v komerčnom priestore

Legálne streamovanie hudby pomocou Soundsuit a Loxone

Spoločnosť Soundsuit poskytuje licencie na hudobné služby pre komerčné využitie vo viac ako 50 krajinách a je hladko integrovateľná do audiosveta spoločnosti Loxone. Soundsuit poskytuje nielen legálnu streamovaciu službu pre komerčné využitie, ale aj inteligentne kurátorský zvukový obsah špeciálne prispôsobený cieľovému publiku.

Vybraný zvukový obsah

Hudba prispôsobená cieľovej skupine

Centrálne riadenie

Spravodlivo a v súlade so zákonom

Hostia v reštaurácii

Aký význam má hudba v komerčných priestoroch?

Hudba zohráva kľúčovú úlohu v komerčných zariadeniach, ako sú reštaurácie, bary, hotely a obchody. Vytvára príjemnú atmosféru, ktorá výrazne zlepšuje zážitok zákazníkov a môže predĺžiť dobu ich pobytu v prevádzke a zvýšiť množstvo nákupov. Vhodne zvolený zvukový obsah, ktorý je špecificky prispôsobený cieľovej skupine, prispieva k budovaniu značky a lojality zákazníkov. Vysoko kvalitné prehrávanie hudby, ktoré zaisťuje audio riešenie Loxone, poskytuje špičkový zvuk a zaručuje príjemný zážitok. Výsledkom je profesionálne a priateľské prostredie, ktoré pozitívne pôsobí na zákazníkov aj zamestnancov.

Zvyšovanie obratu

Predaj v obchode sa môže zvýšiť až o 9 %, pokiaľ je hudba na pozadí vhodne prispôsobená cieľovej skupine.

Rozhodovanie o nákupe

86 % zákazníkov tvrdí, že hudba má jasný vplyv na ich nákupné rozhodnutia.
Motivácia zamestnancov

Motivácia zamestnancov

74 % zamestnancov je viac motivovaných, keď im hrá správna hudba.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách