Inteligentné supermarkety sú v prevádzke 24/7

Michal Pažitný
17/09/2024 in Referencie

Nakupovanie 24 hodín denne, sedem dní v týždni: To je možné v piatich supermarketoch v Bádensku-Württembersku vďaka automatizácii od Loxone. Navštívili sme jednu z predajní a pozreli sa, ako funguje.

Spoločnosť Landmetzgerei Setzer prevádzkuje celkom päť supermarketov, v ktorých predáva vlastné výrobky aj bežné potraviny. Projekt realizoval Loxone Flagship Partner, spoločnosť i-BUiLDiNGS.

Prístup zaisťuje klávesnica NFC Code Touch v spojení s Intercomom. Pri rozvoze tovaru majú zamestnanci taktiež individuálne oprávnenie na prístup do predajní alebo ich ovládanie naprieč lokalitami vďaka prepojeniu cez Trust. Pokiaľ zákazník potrebuje pomôcť pri vstupe do predajne, stačí zazvoniť a príslušní administratívni pracovníci sú informovaní prostredníctvom aplikácie Loxone a môžu zákazníkovi povoliť prístup.

Všetky dvere v predajniach sú vybavené Dverovými a okennými kontaktmi. Pri otvorení dverí sa na videozázname automaticky vytvorí informácia o vstupe. Pokiaľ sú dvere otvorené príliš dlho, Audioserver odošle do reproduktorov správu, ktorá zákazníkom pripomenie, aby dvere zavreli. To sa deje aj keď nechajú otvorenú mrazničku, aby sa šetrila energia a chránilo tovar. Audioserver v spojení so sústavou Quadral navyše zaisťuje vhodné hudobné pozadie pri nakupovaní.

Predajňa automatizovaná s Loxone
Predajňa automatizovaná s Loxone

Päť supermarketov je klimatizovaných prakticky bez nákladov vďaka pripojeniu na fotovoltiku prostredníctvom systému Loxone. Akonáhle dôjde k prebytku výkonu fotovoltiky, klimatizačné jednotky sa automaticky zapnú. Okná sú vybavené okennými motormi a automaticky sa vyklápajú – napríklad v noci – aby sa miestnosti chladili zadarmo studeným nočným vzduchom.

Kamerové systémy, detektory dymu, vody a prítomnosti a dverové a okenné kontakty zaisťujú všestranné monitorovanie skladov. Centrálna aplikácia Loxone umožňuje prevádzkovateľom sledovať všetky predajne kedykoľvek a odkiaľkoľvek a v prípade problémov sú poverené osoby automaticky informované.

Hľadali sme digitálny systém, ktorý by sme mohli individuálne rozšíriť a mať prístup do budovy odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Chceli sme tiež spojiť všetky technológie do jedného systému. Presne to nám Loxone ponúka.
Nico Setzer

Prevádzkovateľ, Landmetzgerei Setzer

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách