Çok Yönlü Aydınlatma İpuçları

Dilara Gyolemen
9. Eylül 2024 in Know-how

Güzel ışık, refahımızı ve odalarımızın ambiyansını artırır. İşlevsel aydınlatma ve kendinizi iyi hissettiren bir atmosferin mükemmel birlikteliğini yaratmanız için size bazı basit ipuçları veriyoruz.

Duruma uygun plan yapın

İster evde, ister ofiste, restoranda… Aydınlatma, refahımız için belirleyici unsurlardan biridir. Ne yazık ki, bir bina projesi veya tadilatı planlanırken aydınlatma tasarımına genellikle çok az önem verilmektedir. Yine de mükemmel bir aydınlatma ambiyansı kesinlikle planlanabilir. Bu yüzden erkenden düşünmeye başlayın. Bu sizi büyük bir dertten kurtaracaktır, çünkü sonraki değişiklikler, eğer mümkünse, genellikle çok yüksek maliyetlerle ilişkilendirilir.

Duruma uygun aydınlatma tasarımı

Aydınlatmanızı farklı durumlara göre ayrı ayrı ayarlayabilmelisiniz. Bu nedenle, farklı ışık yoğunluklarına ve renklere sahip farklı armatürleri birleştirin. Bu, bireysel aydınlatma modları oluşturmanıza olanak tanır. Birkaç dakika önce parlak ışıklı yemek masasında ev ödevi yapılıyorsa, saniyeler sonra aydınlatma ambiyansı romantik bir akşam yemeği için hazır olabilir.

Akıllı yaşam alanı aydınlatması

Profesyonel ipucu: Ofis ve iş yeri için doğru aydınlatma

Ofis işleri zor işlerdir, özellikle gözler için. Bu nedenle, özellikle ofiste doğru aydınlatma çok önemlidir. Bunun da performansımız ve motivasyonumuz üzerinde önemli bir etkisi vardır. Yeterli temel aydınlatma sağlamak için doğrudan ve dolaylı aydınlatma kullanın ve bunu çalışma alanına ve ihtiyaçlara göre uyarlanabilen çalışma alanına özgü aydınlatma ile birleştirin.

Akıllı ofis aydınlatması

Doğru ışık kaynağını seçmek çok önemlidir

Temel aydınlatmalar

Mükemmel çalışma ve temel aydınlatma için, parlaklığı değiştirilebilen alan çapında aydınlatma öneriyoruz. Loxone LED tavan spotları ve hepsi bir arada tavan aydınlatması olan Loxone tavan aydınlatmaları bu amaç için oldukça uygundur.

Loxone tavan ışıkları
LED ışıklar

Dolaylı aydınlatmalar

Arka plan aydınlatmaları, odayı dolaylı olarak ışıkla dolduran bir ışık kaynağıdır. Bu tür aydınlatmalar çok yumuşaktır ve herhangi bir gölge oluşturmaz. Bu da oldukça atmosferik bir ortam yaratır. LED şeritler bu amaç için en uygun olanlardır.

Vurgulayan aydınlatmalar

Aydınlatma tasarımını tamamlamak için seçilen alanlara ”vurgular” yerleştirmenizi öneririz. LED Pendulum Slim gibi asma armatürler bu görev için idealdir. Işık odakları sağlarlar ve gözü belirli alanlara yönlendirirler.

Asılabilen ışıklar

Şimdi iletişime geçin

Şimdi bir proje talebi gönderin veya bir Loxone partneri olun.

A
Proje talebi
Ücretsiz proje talebinizi buraya gönderin, size geri dönelim.

A
Loxone Ortağı Olun

Ortak olmak ve önceden ücretsiz bir danışma randevusu ayarlamak istiyorum.

Ücretsiz proje sorgulama

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Ortak olun

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.