LUV8: Olağanüstü Mimari Akıllı Otomasyon


13. Temmuz 2022 in References
En başından beri, mimar Torsten Michelmann için son projesinin Loxone teknolojisi ile tamamen otomatik hale getirileceği açıktı. LUV8’i Loxone’un çok yönlülüğünün bir başka örneği yaptı.
Çarpıcı tasarımıyla LUV8 sadece göz alıcı değil, aynı zamanda bir mimari şaheserdir. Tüm Almanya’daki en modern ofis binalarından biridir. Bu nedenle, en yeni ofisimizin bu muhteşem binada yer almasından çok memnunuz. Ancak, Loxone ile otomatikleştirilen sadece Loxone ofisi değil – LUV8’in tamamı! Bu 3.350 m2’lik binanın tamamen otomatik olmasını sağlamak için yedi Miniserver kullanıldı.

Bir bakışta gerçekler

Nerede
Kuzey Almanya


Boyut
3,350 m2


Loxone Partner
prodoing GmbH


Neler içeriyor?

İstemci/ağ geçidi grubunda 3 Miniserver + Binada buluna şirketler için 4 Miniserver

Isı pompası ve Loxone Valf Aktüatörlerinin kontrolü yoluyla sıcaklık yönetimi

Loxone Damper Tree aracılığıyla merkezi havalandırma sisteminin kontrolü ve negatif basınç izleme

1 Kablolu Sıcaklık Probu ile otoparkın sıcaklık izlemesi

Üretim izleme dahil Enerji Yönetimi

Aydınlatma ile:: LED Spot RGBW Tree, LED Sarkaç Slim Tree, LED Ceiling Light Tree, LED Ceiling Spot WW Tree, DALI Extension, RGBW 24V Dimmer Tree, Relay Extension

Bina İzleme Nano DI Tree, Motion Sensor

Ve daha fazlası…

LUV8
(c) Michelmann-Architekt GmbH
“Loxone aracılığıyla vizyonumuzu anlayan ve her şeyin hayal ettiğimiz gibi çalışmasını sağlayan bir Partner bulduk.”
Torsten Michelmann

Genel Müdür, Michelmann-Architect GmbH

İstemci/Ağ Geçidi Gruplandırmasında Miniserver

LUV8’de bir yeraltı otoparkı, restoran ve dört kata yayılmış beş ofis bulunuyor. Binayı bir bütün olarak kontrol etmek ve izlemek için Loxone Partneri Wolfgang Schnepel, Miniserverlardan oluşan bir istemci-ağ geçidi grubu kullandı. LUV8’in sahibinin yatırımının güvenli olduğunu bilerek rahat etmesine izin verirken, aynı zamanda her ofise bireysel kontrol sağlar.

İstemci/Ağ Geçidi Gruplandırmasında Miniserver
“Uzun vadeli bir Loxone Partneri olarak, birçoğu ticari sektörde olmak üzere birçok projeyi tamamladım. Bir proje ne kadar büyükse, genellikle o kadar karmaşık hale gelir. Bu yüzden sistemi esnek tutabildiğim için Loxone’a güveniyorum. Bir müşterinin özel bir isteği varsa, çözüm olarak Loxone’un ne kadar çok yönlü olduğundan faydalanabilirim. Örneğin LUV8 için yerden ısıtma sistemini otomatikleştirdik. Diğer sistemlerde sınırlamalara buradan ulaşabilirsiniz.”
Wolfgang Schnepel

Loxone Partneri, prodoing GmbH

Sürdürülebilirlik

Bu projede önemli olan sadece estetik değildi, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik de mal sahibi ve yerel konsey için çok önemliydi. Bunu başarmaya yardımcı olmak için LUV8’de aşağıdaki donanım kullanıldı:

  • Toprak probları dahil ısı pompası
  • Merkezi havalandırma sistemi
  • Pil depolamalı güneş panelleri
  • Loxone Partneri sayesinde bu bileşenler (binanın gölgelendirmesiyle birlikte) tek bir ekosistemde akıllıca birlikte çalışıyor.

Bunun için, ısı pompasını kontrol eden Loxone Config içindeki İklim Kontrol Cihazı Fonksiyon Bloğu’nu kullandı. Bina, sıcaklığı verimli bir şekilde düzenlemek için ısıtma ve soğutma modu arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor. İşleri daha da karmaşık hale getirmek için, bina aslında birlikte çalışan iki ısıtma ve soğutma sistemine sahip. Merkezi sistem artı ek bir yerden ısıtma/soğutma sistemi. Ancak Loxone sayesinde mükemmel bir uyum içinde çalışıyorlar.

Taze hava beslemesi, havalandırma sistemi ve pencere çerçevelerindeki mekanik açıklıkların bir kombinasyonu aracılığıyla tamamen otomatikleştirilmiştir. Wolfgang ve ekibi yaz aylarında serinlemek için bir “gece temizlemeli” havalandırma sistemi yapılandırdı. Bu, esas olarak pencereleri gün boyunca kapalı tutmayı, ardından geceleri sıcak havayı binadan dışarı atmak için açmayı içerir – bu da son derece enerji verimli bir çözümdür. Bu, bir Nano 2 Relay Tree kullanarak bu şekilde çatı pencerelerini kontrol ederek yapılır.

Binanın belirli bölgelerine güneş panellerinden ‘kurum içi’ elektrik sağlanıyor. Panellerden gelen enerji bir pil içinde depolanır ve ardından talebe göre dağıtılır – Loxone’un akıllı enerji yönetimi yeteneklerinin harika bir örneği.

 

LUV8’deki diğer Loxone özellikleri

Otoparkın yerden ısıtması

Yeraltı otoparkının girişinin donmaması için 1-Wire Temperature Probes kullanılarak izleme sistemi devreye alındı. Sıcaklık önceden tanımlanmış bir değerin altına düşerse, yerden ısıtma, bir ısı eşanjörü ve su-glikol kombinasyonu ile etkinleştirilir.

NFC ile erişim

Herhangi bir büyük binaya erişim bir güvenlik sorunudur. Yalnızca doğru kişilerin girebilmesi ve kişilerin yalnızca kendileriyle ilgili alanlara erişebilmesi önemlidir. NFC Code Touch ve NFC KeyFoblar, LUV8 için kolay erişim kontrolü çözümü sağlar. Ana girişten, yeraltı otoparkından ve belirli odalara erişim bu şekilde yönetilmektedir. Konuklar, ilgili şirketi Loxone Intercom XL aracılığıyla kolayca arayabilirler.

Güvenlik

Alarm Sireni, Kapı ve Pencere Kontakları ve Hareket Sensörleri ile bina, olası davetsiz misafirleri algılamak ve caydırmak için silahlandırılmıştır. Duman dedektörleri ve Su Sensörleri, acil bir durumda ilgili taraflara anında haber vererek yangın ve sudan koruma sağlar.

LUV8 ve Loxone Office’ten daha fazla fotoğraf:

LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
(c) Michelmann-Architekt GmbH
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
LUV8 ve Loxone Office
– Özel İpucu –
Fabrika görseli

Create Automation


Loxone Miniserver, her türden akıllı otomasyon projesi için mükemmel bir araçtır. Akıllı evlerden, ticari binalardan ve özel uygulamalardan.

Ticari bir ortamda kullanılan Loxone hakkında daha fazla bilgi edinin.